home|informatie|bewaarmap

Japans Zwaardvechten

In koelen bloede

Handelt u strategisch, doelgericht en op het juiste moment? Ontwikkel nu uw visie en besluitvaardigheid in deze workshop. Gebaseerd op de fysieke oefening, koelbloedigheid, moed en onverzettelijkheid van de Japanse samoerai. En ervaar - naast vitaliteit en ontspanning - inzicht in uw eigen handelen!

Japans zwaardvechten heeft zijn oorsprong in de twaalfde eeuw, met de opkomst van de samoerai: de hoogste sociale klasse met eigen gedragscodes, waarin moed, trouw, eer en onverzettelijkheid de boventoon voerden. In handen van een geoefende samoerai gold het zwaard als het meest dodelijke wapen. Eén verkeerde beweging kon fataal zijn... In onze workshop mag een gezonde dosis zelfrelativering echter niet ontbreken!

Activiteiten

U oefent in tweetallen met houten zwaarden in de vorm van het oorspronkelijke Japanse zwaard. De één vervult de rol van aanvaller, de ander pareert de aanval, waarbij de druk geleidelijk aan wordt verhoogd. Zo wordt uw stressbestendigheid gedoseerd op de proef gesteld, en oefent u het juiste moment van actie.

Locaties

Uitvoerbaar in heel Nederland